21 fotó olyan bökőkről, amiket látva még a székely ember is elismerően csettint

/
/
12116 megtekintés

Egy jó bicska, egy szép kés kötelező tartozék a valódi férfi számára. Ezekből pedig lehet válogatni, bár van pár túl művészi darab, de látvány minden esetben lenyűgöző.

A Kárpát-medencébe a törökök hozták be a bicskát, mintegy háromszáz esztendővel ezelőtt. Maga a szó is török eredetű. Volt idő, amikor minden magyar férfi életében szinte a kultikus tárgyakkal vetekedett. Nem is számított magyar embernek, akinek nem volt a zsebében, a tarisznyájában vagy a csizmaszárban bicska. Minél mívesebb volt, annál inkább bizonyította gazdája társadalmi hovatartozását.

Ha ezért, ha másért, de vérünkben van a rajongás a szép kések iránt, és mióta fut a tévében a Tűzben edzett, kovácsok versengéséről szóló sorozat még inkább belelátunk ezeknek a világra szóló szerszámoknak a születésébe. Amúgy érdemes nézni a műsort,  egyrészt mert sokat lehet belőle tanulni, és nemcsak a kovács mesterségről, hanem az életről is, másrészt pedig, ahogyan Másikunk szokta mondani, olyan arcok vannak benne, mint a Jedi kocsmában. Tényleg elképesztő arcok.