5 horrormaszk, amitől Te is becsokiznál az utcán

/
/
1157 megtekintés

Olyan ikonikus filmes maszkokat gyűjtöttünk most össze, amitől garantáltan becsokiznál, ha valaki szembe jönne bennük az utcán.

Vannak olyan már-már klasszikusnak nevezhető horrorfilmek, amik pont a benne szereplő karakter és kevésbé a sztori vagy a jó forgatókönyv miatt váltak ismertté. Ezeket a negatív szereplőket még azok is ismerik, akik magát a filmet még soha nem is látták. Most az 5 legismertebb horrormaszkot szedtük egy csokorba.  Az biztos, hogy ha valaki ilyen maszkban jönne szembe az utcán, tuti hogy ott a helyszínen becsokiznánk.

Neked melyik volt a kedvenced?

1. Péntek 13

Jason Voorhees a Péntek 13 sorozat  harmadik részében kapta meg a jellegzetes hoki-maszkot és a bozótvágót. Ez olyan jól sikerült, hogy utána a többi részben is így jelent meg.

Jason Voorhees (@jason.voorhees.official) által megosztott bejegyzés,


  2. Sikoly

A legismertebb maszk. Talán ebből adtak el a világon a legtöbbet. Magát a filmet 1996-ban mutatták be és három rész készült belőle.

Horror® (@horrorfanatic.2) által megosztott bejegyzés,


3. A texasi láncfűrészes

Ebben a filmben talán az legmegrázóbb ha a végén belegondolunk, hogy egy igaz történet alapján készült. Kétség kívül nem egy Disney mesedélutánt idéz meg, de bőrpofa karaktere láncfűrésszel a kezében valami zseniális.

LeatherFace (@mynameisleatherface) által megosztott bejegyzés,


4. Az éjszaka szülöttei

A gombok a szemek helyén és a zip-záros száj… Dr. Decker még jó, hogy csak kitaláció legalábbis nagyon reméljük.

The Beast From… Beyond! (@it_came_from_beyond_planet_x) által megosztott bejegyzés,


5. Hívatlanok

Újabb igaz történetet alapuló horror, melyben a maszkos figurák a házba hatolnak be. A groteszk, mosolyra húzódó száj, és a sminkelt maszk már eleve cidri, hát még a harmadik alak, a zsákfej.

The Strangers (@thestrangers) által megosztott bejegyzés,