Óriási meccs jön szombaton, Figo és Ronaldinho mellett veterán nagyágyúk lépnek pályára

/
/
1907 megtekintés

Igazi csemege lesz a hétvégén rendezett jótékonysági meccs, ahol Figo és Ronaldinho vezérletével nagyágyúk lépnek majd pályára.

Az UEFA és az ENSZ közös szervezésében rendezik meg a Szolidaritás Mérkőzését, amelyen egykori világsztárok, köztük Figo és Ronaldinho lépnek majd pályára. A meccsbevétellel a társadalmi fejlődést, az egyenlőtlenségek ellen meghirdetett nemzetközi programokat segítik majd.

Figo és Ronaldinho lesz a két csapat kapitánya, a kezdő tizenegy pedig olyan veteránokkal lesz tele, akikért annó minden focirajongó valósággal megőrült. Figo oldalán a brazil Dida, a portugál Nuno Gomes, a spanyol Míchel Salgado és Raúl González, a holland Frank de Boer, az angol Rio Ferdinand, a francia Christian Karembeu, a finn Jari Litmanen és az olasz Andrea Pirlo próbálja majd kigurigázni Ronaldinhoékat.

A brazil labdazsonglőr csaptában a brazil Cafu, a francia Éric Abidal, Michael Essien és Youri Djorkaeff, a holland Ronald de Boer és Patrick Kluivert, a svéd Henrik Larsson és a svájci Alexander Frei kapott helyet.

A Genfben mérkőzést a korábban a világ legjobb játékvezetőjének hat alkalommal is megválasztott olasz Pierluigi Collina vezeti. A Figo által vezetett válogatott szakvezetője a francia Didier Deschamps, a Ronaldinho-féle csapaté pedig az olasz Carlo Ancelotti lesz.

A szombaton rendezett jótékonysági mérkőzésre telt házat, 30 ezer nézőt várnak, a jegyeket 2500-6000 forint között árusítják.