Patkány esett a levesbe egy étteremben, a tulaj azonban csak mosolyogva legyintett a malőrre

/
/
766 megtekintés

A plafonról aláhulló patkány hatalmas riadalmat keltett, összejárta a kaját, de a tulaj szerint ez még nem ok a vendég kárpótlására.

Betérsz egy étterembe, éppen nekifognál a levesnek, amikor a plafonról egy patkány zuhan a tányérodba, majd onnan kifarolva átkapar a rántott-húson is. Csettintesz a pincérnek, hogy azért ezt mégsem kéne, várod a kárpótlást, de a tulaj értetlenül, “de mi a baj?” tekintettel bámul rád.

Ugyanez a sztori játszódott le a kínai Shenzhen városában, amikor négy fiatal betért egy étterembe, majd egy termetes rágcsáló mártózott meg a levesben és a nekik kivitt ételekben. Mondani sem kell, a váratlanul csobbanó patkány hatalmas riadalmat keltett, bár a tulajt ez kicsit sem zavarta. Kárpótlásként hozatott még egy tál levest, azonban a számla kifizetésétől nem volt hajlandó elállni.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a tulajdonos maga sem értette, miért akadtak ki egy ártatlan állatka miatt ennyire a vendégek. Szerinte bolhából csinálnak elefántot, kaptak egy újabb tál levest, hát hol itt a baj?

A vendégek végül kifizették a 300 jüanos számlát, de első útjuk a hatóságokhoz vezetett, akik nyomban kivonultak az étteremhez. A tulaj ekkor már kevésbé mosolygott, a négy vendég már inkább, hiszen visszakapták a vendéglőben kifizetett számla összegét.