Megszólalt a gyermek apja a szurikátaügyben

/
/
9753 megtekintés

Egy fiú a napokban megölt egy vemhes szurikátát a Kecskeméti Vadasparkban, mert az megharapta. Lángokban áll az internet, megszólalt az apuka.

Az Index arról ír, hogy az érintett gyermek apja megszólalt a Facebookon. Azt elismerte, hogy gyermeke hibázott, de a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette.

Szerinte nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben hadonászva futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

“Az állat a gyerek körmeit is átharapta, írta, aki ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot. Az igazgató ezután ordibált a síró gyerekkel.”

Az apa szerint, az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

A lap megkeresésére az igazgató arról beszélt, nem ez történt, hanem még ők keresték ezután a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust is nekik kellett megkeresniük. Mivel a gyerek teljesen bezárkózott, az eseményeket társai mesélték el. Megemlítette az igazgató azt is, hogy kedden megtette azt a gesztust, hogy felhívta az iskolát, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, és azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.