Négy számjegyű teljesítményre húzták fel az 1972-es amerikai izomautót

/
/
12511 megtekintés

1036 lóerőt produkál a Ringbrothers műhelyében újjászületett amerikai izomautó.

A Ringbrothers név egyet jelent az amerikai izomautókkal, akikhez nem véletlenül fordult az autós kiegészítőket forgalmazó és gyártó Prestone cég egy négykerekű megépítésének ötletével. Jól tették, hiszen a végeredmény önmagáért beszél.

A digitális tervezés során a Solidworks szoftvereit használták fel, amivel a külső paneleket sikerült újragondolniuk. Nem csak az autó tengelytávját nyújtották meg egy Camarora tervezett elülső segédvázzal, hanem az ehhez szükséges külső elemeket is ehhez alakítva gyártották le a Ringbrothers műhelyében.

Az AMC Javelin AMX néven futó autót egy 6.2-es HEMI Mopar Hellcat motor hajtja, amire a biztonság kedvéért egy 4.5 literes Whipple kompresszort is szereltek. Az erre szerelt Bowler automata sebességváltóval végül 1036 lóerőt sikerült kisajtolni az autóból, ami igencsak próbára teszi a HRE Performance felniken feszítő 285/30/20, illetve 335/30/20 méretű Michelin abroncsokat.

A hátsó kerekekre egy QA1 Carbon Fibre kardántengely ereszti rá a brutális erőt, amit a nagy tempónál egy hatdugattyús Baer fékrendszer igyekszik megzabolázni. Hidegrázós hangját nem csak a HEMI motornak köszönheti, hanem a rozsdamentes acélból kalapált Flowmaster pufónak is.

A külsőhöz persze méltó festés is dukált, ami ugyanúgy prémium minőség, mint az autó többi eleme. A Jalop Gold néven futó BASF Glasurit bevonat tökéletesen illik az autóhoz, amit a 2017-es SEMA Shown mutattak be először.

A holtakat is felkelti.