Felejtős a bikinis pózolás, ezentúl magas nyakú garbóban, intelligencia alapján választják a szépségkirálynőket

/
/
8440 megtekintés

Valakinek elgurult a gyógyszere, hiszen egy kezdeményezésnek hála ezentúl nem a szépség, hanem az ész fog dönteni a szépségversenyeken.

A viszonylagos jó hír az, hogy egyelőre csak Amerikában fognak hosszú szárú gatyában és szájszélig érő garbóban a kifutón tetszelegni a szépségkirálynő választásra benevezett lányok. Gretchen Carlson, korábbi szépségkirálynő és a Miss America jelenlegi elnökasszonya ugyanis egy reggeli műsorban azt merészelte közölni, hogy tárgyiasítás miatt eltörlik a bikinis tetszelgést, a tényleges szépség alapján hozott döntéseket a szépségkirálynő választásokon.

Mindez köszönhető a #metoo mozgalomnak, és egy olyan bizottságnak, aki képes volt lenyelni Gretchen megborult ötletét, aki azok után adna csadort az indulókra, hogy 1989-ben ő maga is 99%-ban pőrén állt a zsűrik elé és nyerte meg a koronát.

Szerinte ugyanis nem a külső alapján kell végső győztest hozni egy olyan versenyen, ami egyébként a szépségről szól. Ezentúl kár lesz bármilyen szépségkirálynős műsorra kapcsolni a tévében, hiszen nem hogy falatnyi bikiniket nem látunk majd, de aszerint lesz zsűrizés, hogy ki mennyire ad értelmes válaszokat tök unalmas kérdésekre. Magyarul, olyan színvonalat fog képviselni egy ilyen esemény, mint egy gyalázatos beszélgetős műsor, amit nem hogy a kutya nem néz, de kifejezetten büntetés a tévénézők számára.

Ezentúl tehát olyan kivert fogú nők is nagy eséllyel indulhatnak szépségkirálynőnek, akiket egy csöves motelban, részegen sem fírgelne meg senki, de még egy lakatlan szigeten is visszautasítanánk. Csak akkor nem értem miért marad meg ugyanaz a név, miért lesz a szépség szóval hirdetve, ha annak köze nem lesz az esélyekhez.

Vélemény?