A ruszki bakák úgy csúsznak le lépcsőn mint soha senki

/
/
249 megtekintés

A kőkemény orosz katonai kiképzés puhány fiúkból acéltökű gyilkológépeket farag. Ezek a srácok tényleg mindenre képesek, a lépcsőn is úgy mennek le, hogy az ellenfelek pisztolyából kicsúszik a tár.

A videó viccesnek tűnik, pedig egy gyilkos rendszer része. A Kadocsikov technika a távol keleti harcművészetekhez hasonlóan az \”ellenség erejét is az ellenség ellen fordítása\” elvet alkalmazza, de nemcsak puszta kezes, hanem fegyveres változatát is. Ez nem ókori japán és kínai bölcsességeken alapszik, hanem fizikai számítások bizonyítják az egyes fogások hatékonyságát.

Russian Systema

Russian Systema

Közzétette: Systema Serbia / Система Србија – 2018. május 26.

A hatvanas években Aleksey A. Kadochnikov, ősi kozák család leszármazottja, tanulmányozva a régi harci módszereket, művészeteket és különböző 2. Világháborús harci formákat is, rendszerezte és egyesített ezeket. Kialakította a módszertani alapokat, amely valamennyi hagyományosan orosz harci módszert magába foglalt és a Russia Rukopsahnogo Boya Systema nevet adta neki. 1979-ig csak kisebb katonai egységeket, elit alakulatokat tanított (Spetsnaz), majd vezető harci oktató lett. 1991-ben a kommunizmus megbukott, és nyilvánosságra került az addig titokban tanított “rendszer”. A mai napig is a fő kiképzési, testnevelési módszer a Hadseregen, valamint a Rendvédelmi szerveken belül.

A Systema nem technikákon, nem fix mozdulatokon alapul, nincsenek formagyakorlatok. Nem stílus, hanem rendszer, amit bármilyen stílushoz alkalmazhatunk és magunkra szabhatunk.  Úgy működik, ahogy mi működünk. Így végül mindenkinek saját “systemája” alakul ki.

A systema jellegzetességei: Természetesség, egyszerűség, folyamatosság, relaxáltság.

Na jó, visszafelé lejátszva azért elég vicces.