Az elnök úr véletlenül egy raliverseny mellett tárgyalt, brahiból benevezett, majd nyert

/
/
1146 megtekintés

A minden területen (is) sikeres diktátor kocsija is teljesen véletlenül megfelelt a raliverseny nevezési feltételeinek.

Türkmenisztán nem feltétlenül a demokrácia mintaországa, ahol Gurbanguly Berdimuhamedow elnök konkrétan minden területen szeret az élen járni, sikeressé válni, személyes vízióit lenyomni az állampolgárai torkán. Ezúttal egy raliversenyt nyert meg, nem is akárhogy.

A 98 százalékkal megválasztott elnök éppen egy nemzetközi raliverseny országos előválogatóján tárgyalt egyik miniszterével, amikor feltűnt neki, hogy BMW sportkocsija egészen véletlenül pont megfelel a műszaki követelményeknek. Ha már a csillagok állása is így akarta, elindult hát ő is a versenyen.

Navigátornak az ország külügyminiszterét, vagyis saját fiát ültette az anyósba. Az elnök korábbi, más területeken szerzett sikereinek tudatában meg sem lepődünk azon, hogy a versenyen fényes győzelmet aratott.

Ha ismerjük Türkmenisztán múltját és a sajtószabadságot hírből sem ismerő vezetők eddigi heppjeit, talán nem lepődünk meg az ilyesféle híreken. 1990 óta mindössze két férfi elnökölt az ország élén, ahol az első, a magát minden türkmén atyjának nevezű Saparmyrat Nyyazow még a hónapokat is átnevezte a családtagjai után.