Áll a bál az M7-esen történtek miatt, a rendőrség bepipult és hisztirohamot kapott

/
/
33081 megtekintés

Teljesen kiakadt a magyar rendőrség, még közleményt is adtak ki az üggyel kapcsolatban.

Egy kamionsofőr feltöltött egy videót a Youtube-ra, amin szerinte az látható, ahogy egy civil rendőrautó szabálytalanságba hajszolja a kamionosokat.

“M7 autópályán a civil festésű rendőrautó lelassít 70-72 km/h sebességre, és azt várja, hogy melyik kamionos unja meg az előzni tilosban. Én villogtam neki, akkor kicsit felgyorsult, de aztán ismét kezdte a játékot. Nem maradt el a jutalma, mint látható, a mögöttem érkező megunta” – írta a videót feltöltő kamionos.

Az elmúlt hetekben több olyan beszámoló is megjelent, melyek állítása szerint a rendőrség civil autókból szabálytalanságot kényszerítenek ki, aztán büntetnek. A kamionos videóját több újság is feldolgozta, erre a – kérdésekre amúgy sokszor hetekig, vagy egyáltalán nem válaszoló – rendőrség felháborodott közleményt adott ki.

Íme a közlemény

A médiában egy kamionsofőr által közzétett videó terjed, amelyen a felvétel készítőjének kommentárja szerint szabálytalan rendőri intézkedés látható az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. A felvételen valójában nem rendőri intézkedés látható. Az adott időpontban és útszakaszon nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi gépjárművel, a videóban szereplő gépkocsival a rendőrség nem rendelkezik.

Határozottan cáfoljuk azokat az időnként szárnyra kapó álhíreket, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket. A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból. A rendőrség visszautasítja azokat az inkorrekt és megalapozatlan állításokat, amelyekkel egyesek – magánszemélyek és médiatartalom-szolgáltatók – a rendőrségbe vetett közbizalmat igyekeznek aláásni.

Javasoljuk, hogy mielőtt közzétesznek a rendőrség tevékenységét érintő, a megítélését befolyásoló állításokat, előbb győződjenek meg annak valóságtartalmáról. Kérdésükkel forduljanak a rendőrséghez, várják meg a választ, és ezt követően tájékoztassanak. Korrekten.