Többé nem hazudhatsz arról, mekkora a szerszámod

/
/
9857 megtekintés

És ezt is az Apple új operációs-rendszerének köszönhetjük, aminek a béta verziója már elérhető.

Az iOS 12 béta verzióját már le lehet tölteni az iPhone készülékekre, ami magában hordoz egy igazán jópofa alkalmazást, a Measure névre keresztelt applikációt. Ez lényegében egy digitális mérőszalag.

Csupán ki kell jelölni a megmérendő felület vagy tárgy kezdőpontját, majd mozgatni a kamerát, és az alkalmazás a kiterjesztett valóságot használó ARKit segítségével kiszámolja, hogy milyen széles az asztal vagy éppenséggel a monitorunk.

Az alkalmazás magától körberajzolja a kiválasztott felületet, és ha rendben találjuk a kijelölt részt csak meg kell érinteni a képernyőt, és máris megkapjuk az értékeket. Amik vagy pontosak, vagy nem, ugyanis előfordult, hogy a Measure tökéletesen kiszámolta a kiválasztott objektumok hosszát, ugyanakkor egy laptop esetében többször is pontatlan adatokat adott.

Továbbá kár lenne tagadni, hogy az Apple alkalmazása akár arra is kiváló lehet, hogy lebuktassa azokat a férfiakat, akik képet küldenek a pisztolyról a hölgyeknek, mintegy bizonyítás képpen, hogy mekkora is a cerkájuk. Az új applikációnak hála már nem lehet elkerülni, hogy nagyjából pontosan bizonyítva legyenek a büszkén hangoztatott állítás.