A volt miniszterelnök szerint ajándékba kapta a 78 milliárdot érő értéktárgyakat

/
/
775 megtekintés

Azt állítja, a rendőrség teljesen eltúlozza az ellene felhozott sikkasztós vádakat, hiszen az a 78 milliárdnyi ékszer szimpla ajándék.

Najib Razak volt malajziai miniszerelnök ellen még korábban indult ügyészségi vizsgálat sikkasztás gyanújával, de az akkor még hivatalában lévő férfi ellen 2 éve szüntették meg az eljárást. Azonban most májusban elveszítette a választásokat az ellenzéki Mahathir Mohamed ellen, aki újraindíttatta a nyomozást.

A vádak szerint Najib Razak 4,5 milliárd dollárt sikkasztott a kormány ellenőrzése alatt álló stratégiai feljesztési alapból, amiből nemes egyszerűséggel utaltatott 195 milliárd forintnyi összeget a saját számláira. Ha még ez nem lenne lég, akkor az ingóságai közül lefoglalt értéktárgyak sem jelentéktelen apróságok, hiszen az értékük eléri a 78 milliárd forintot.

A 12 ezer ékszer (2200 gyűrű, 1400 nyaklánc, 2100 karkötő, 2800 pár fülbevaló, 14 ékes korona-szerű fejdísz), 507 táska, 423 karóra, 234 napszemüveg a volt miniszterelnök szerint az évtizedek alatt összegyűjtött ajándékok, amelyek értékét valótlanul túlbecsüli a rendőrség.