A Japán focisták jöttek, láttak, majdnem győztek, aztán fényesre sikálták az öltözőt

/
/
2953 megtekintés

A Japán válogatott példamutató módon takarított fel maga után az öltözőben és csak egyetlen üzenetet hagytak az öltözőben.

A vébé egyik legszimptikusabb csapata majdnem kiejtette Belgiumot, ám egy szerencsés egyenlítő fejes után észhez tértek a belga labdarúgók. Már mindenki a hosszabbításra készülődött, amikor az utolsó pillanatban esett góllal búcsúztak a 2-0-ra is vezető japánok. A mérkőzést pár ezer japán nézte meg élőben a Rosztov Arénában, és annak ellenére távoztak kulturáltan, hogy a 94. percben Chadli belőtte az ázsiaiakat kiejtő találatot.

Előbb zokogtak egy nagyott a kilátogató szurkolók, aztán példamutató magatartásról tanúskodva az összes szemetet össze szedték maguk után. Nem ők voltak az elsők, hiszen egy korábbi csoportmeccsen a szenegáli szurkolók is feltakarították az elhajigált portékát.

Nem volt ez másként az öltözőben sem, ahol a focisták összekapták magukat, és mielőtt távoztak volna, olyan rendet vágtak, hogy az érkező takarító személyzet csak pislogott. Felsöpörtek, felmostak, és egy asztalon hagyott cetli után távoztak. A papírlapon egyetlen szó állt:

Köszönjük

Akár itthon is tanulhatnának sokan ebből.