Ha szerencséd van, tied lehet a hat éves mekis menü negyvenezerért

/
/
1403 megtekintés

Ebben persze benne van a tárolási díj, de nyugi, a sajtburger és a krumpli jobb, mint új korában.

Ha szerencséd van, tied lehet az a 6 éves mekis menü, amit egy kanadai farmer 2012. július 7-én vásárolt egy hosszú távú kísérlet céljából. Hallotta a megromlani képtelen McDonald’s legendát, és úgy döntött, saját maga kísérletezi ki a hallottakat.

Dave Alexander a lányát küldte el a mekibe, hogy hozzon neki egy sajtburgert és egy kis krumplit, amit az irodájában állított ki, amolyan próbadarabként. A menü mellé házi készítésű burgert és krumplit pakolt, amik nem bírták olyan jól az idő múlását, mint a mekis verzió. A McDonald’s-os kaja még ma is tökéletes állapotban van, picit barnult és kőkeményre szikkadt, de látszatra annyira friss benyomást kelt, mintha ma reggel vásárolta volna valamelyik étteremben.

Úgy döntött megválik a különös relikviától, amit meg is hirdetett az eBay-en 8 ezer forintért. Maga Dave sem gondolta volna, hogy annyira kapós lesz a 6 éves menü, hogy annak licitje 40 ezer forintig kúszik fel. Amikor a férfi már örvendezni kezdett volna, az eBay letiltotta a hirdetést arra hivatkozva, hogy élelmiszer esetén fel kell tüntetni a étel szavatosságát, így az üzlet nyélbe ütése picit várathat magára.

 

A mekis kaják rohadás képtelenségére egyébként nem a tartósítószerek a magyarázat, hanem a bennük található, vagyis nem található vízmennyiség. Már eleve az elkészítésnél veszít a víztartalmából, szobahőmérsékleten pedig még jobban kiszikkad. Annyira, hogy a rohadásért felelős baktériumok megfelelő folyadékmennyiség nélkül nem lépnek akcióba, nem tudnak kiszáradt kajával mit kezdeni.