Táskába gyömöszölt ropik módjára törnek a BMW-k a legendásan nehéz német pályán

/
/
3914 megtekintés

A Zöld pokol névre keresztelt Nordschleife nem a fakezű autósokért van, kivéve ha valaki le akar amortizálni valami drága gépet.

A Nürburgring a világ egyik legismertebb pályája Németországnak, ami három részből áll. Ennek egyik, és legnehezebb része a Nordschleife, amit zöld pokol néven is illetnek. Az eredeti vonalvezetésen nem csak hobbiból csapatják végig a hétköznapi sofőrök a négykerekűiket, hanem autógyárak is előszeretettel tesztelnek az aszfaltcsíkon. Amolyan elismerés is ez, ha valaki jó időt diktálva maga mögé utasít más gyártókat, de a rövid egyenesek, gyors kanyarok, magas szintkülönbségek megviccelik a gyakorlott pilótákat is. Nem véletlen hát, hogy a pályára tévedő autósok közül sokan traileren viszik haza a járgányt, aztán csak egy válogatásban látják magukat, és a nem várt manővereiket.

Ezúttal BMW-k törnek táskába gyömöszölt ropik módjára, mert a pálya bizony senkit és semmit nem kímél. Ha valaki utálja a márkát, azok számára igazán kánaán lesz ez a pár perc., bár személy szerint a szívem szakad meg mindegyikért.

Eddig tart a világ dicsősége.