Teljes káosz volt a Street Fighter forgatása a kokóban fürdőző Van Damme miatt

/
/
9625 megtekintés

A rendező és a színészek meséltek arról, hogy Van Damme a kokótól, a többiek pedig a belga rugólábtól nem voltak képben a Street Fighter forgatásán.

Steven E. de Souza és a film szereplői meséltek a Guardiannek arról, hogy mennyire volt nehéz, vagy mennyire nem voltak képben a videóadaptációs mozi forgatásán. A rendező szerint Jean Claude Van Damme akkoriban a kokain rabja volt, és konkrétan egy teherautó anyagot szívott fel a forgatás alatt is. A stúdió ugyan biztosított a belga színész mellé egy felügyelő-félét, aki inkább kárára vált a filmnek, de főleg a színésznek.

A naponta 10 ezer dollárnyi kokón élő filmsztár volt, hogy meg sem jelent a forgatásokon, és előfordult, hogy napokig kimaradt, és senki nem tudta, hogy pontosan merre is van. Ilyenkor a rendező ától cettig nyálazta oda-vissza a forgatókönyvet, és olyan jeleneteket próbált leforgatni, amihez nem volt szükséges Van Damme jelenléte. Emiatt akkora kuszaság volt a forgatáson, hogy a színészek azt sem tudták mi a sztori, ki kivel van, vagy épp merre vannak arccal. A Dhalsimot alakító Roshan Seth nem csak a karakterét nem ismerte, de a videójátékot sem, de úgy amblokk az egész akciómozi történetét sem.

A forgatás már azért sem indult jól, mert a filmet Thaiföldön forgatták, ahol naponta lehetett félni a közelgő puccstól. Plusz az sem volt jó ómen, hogy a film költségeinek nagy része Van Damme-ra és Raúl Juliára ment el, emiatt pénz sem volt arra, hogy a színészeket kellőképp felkészítsék a harci jelenetekre. Talán ezért fordulhatott elő, hogy egyik-másik jelenetben nem is kellékekkel, hanem valódi kardokkal és késekkel hadonásztak a színészek.

Nem csak ez a fejetlenség volt kínos, hanem az is, amikor Van Damme egy interjúban azt állította, hogy Kylie Minogue a forgatáson a szeretője volt, de a Chun Li-t alakító színésznő sztorija is megér egy misét. Ming-Na Wen ugyanis annyira kigyúrta magát a forgatásra, hogy amikor nagyon jóban lettek az egyik színésszel és azt szórakozás közben megsuhintotta, a férfi elsírta magát.

A megpróbáltatásokat figyelembe véve tehát nem meglepő az imdb-n kapott 3,8-as osztályzat, bár még így is összekapartak belőle 100 milliót úgy, hogy a film költségvetése csak 35 misi volt.