Híján voltak a zebrának, ezért csíkosra festett szamarakat mutogatott az állatkert

/
/
3118 megtekintés

Még akkor is állította a vezetőség, hogy azok valódi zebrák, amikor a sajtó lerántotta a festett szamárról a leplet.

Mahmoud Sarhan nagyon meglepődött, amikor a kairói International Garden állatpark zebráit meglátta. Nem igazán hitt a szemének, és először azt gondolta, rosszul lát. Valódi szavannai növényevők helyett hétköznapi négylábúakat látott, amik csíkosak volt ugyan, de nem a várt módon.

A 18 éves fiú készített is pár fotót a szamárról, amit az állatpark dolgozói becsíkoztak, hogy az zebrának tűnjön. Szegény csak ártatlanul eszegetett ott a karámjában olyan maszatos fejjel, akár egy kéményseprő. Egyértelmű volt az átverés, és nem is volt kérdés, hogy a srác feltölti a fotókat a közösségi oldalára. Le is csapott rá az egyiptomi sajtó, pár óra múlva pedig már a világ is.

Több se kellett a vezetőségnek, hiszen nagyközönség előtt, egyenesen a helyi újságírókat nézték hülyének, amikor kijelentették, mindenki tévedésben van. Szerintük a fotón látható állat tényleg egy zebra, a fején maszatosnak tűnő festék pedig csak szimplán sár és kosz. Végül szakértőket kérdeztek meg, akik igazolták a valóságot, miszerint a festett szamár bizony nem zebra, amit a nagy fül, a pofa színe és az elmosódott festett zebracsík árul el. Kínos.