Újra a szőrös a divat, nincs több gyanta – Ti mit szólnátok hozzá, ha megint mókust kellene simogatnotok?

/
/
10753 megtekintés

Az lehet, hogy most ez a divat, de nem lesz hosszú életű, azt garantáljuk. Ki akar fekete, göndör szőrszálakat a szájából szedegetni? Mi biztosan nem!

A gyantát felváltja a természetes szőrzet a Vogue szerint. Dr. Eden Fromberg azt nyilatkozta a lapnak, hogy az utóbbi időkben fokozatosan visszatért a szőrös fazon.

“A nők egyre inkább tudatában vannak, hogy a testük nem játékszer, mint ahogy azt a múlt kulturális normái sugallták” – mondta Dr. Fromberg. Sok híresség, köztük Gwyneth Paltrow, Lady Gaga és Cameron Diaz is ezen a véleményen van, utóbbi egy egész fejezetet szentelt a témának könyvében.

Azonban nem csak nőgyógyászok, hanem sebészek is szemtanúi lehetnek a változásnak. Egy londoni sebész, akinek férfiak hajimplantátumai a szakterülete azzal szembesült, hogy egyre több nő érkezik visszaültetésre, hiszen a régebben lézerrel eltávolított szőrzet nem nő vissza.

A Vogue összegyűjtött 5 tippet azoknak, akik szeretnének visszatérni a természeteshez. (Egyetlen nőnek sem ajánljuk, ne legyetek megőrülve!)

1. Dr. Fromberg szerint érdemes alkohollal fertőtleníteni az ollót, mielőtt neki esünk a karbantartásnak, de nagyító és sűrűn fogazott fésű is jól jöhet hozzá. Ha valaki borotválni szeretné használjon organikus szappant és a művelet végeztével fertőtlenítse a borotvát.

2. A szőrbenövést még a növesztés sem tünteti el, szóval mindenképpen ajánlott a rendszeres bőrhámlasztás.

3. Az intim szőrzetben megnő a baktériumok száma és ízzadékonyabb lesz az alsó rész, ami kellemetlen szagokkal járhat. Erre gyógyírt jelenthet az illatanyag nélküli, intim mosakodó szer, amivel akármikor meg lehet mosakodni napközben.

4. Érdemes kondicionáló olajjal is ápolni a szőrzetet.

5. A pamut alsónemű segíti a szellőzést , ezért ajánlott azt hordani és kerülni a szűkebb ruhákat.

Ez a Dr. Fromberg megérdemelne egy jókora pofont!