Apácákat kényszerített pajzánkodásra egy magas rangú szerzetes

/
/
6176 megtekintés

A szerzetes azt állította az apácáknak, hogy a hancúrozás része a vallási doktrínáknak.

Két szerzetes különös dolgokat állít az egyik legnevesebb kínai szerzetesről, aki tagadja a ellene felhozott vádakat. Állítólag a Longquan templom falai között nem csak az imák mentek sorozatosan, hanem az apácáknak szánt pajzán üzenetek is, amit Abbot Xuecheng küldözgetett, bár ő ezt tagadja.

A kormányzati tisztségviselőknek benyújtott beszámolók szerint a magas rangú szerzetes hat apácának is küldözgette az üzeneteit, mindannyiukat le akarta varrni, de hatból állítólag csak néggyel sikerült összeszűrnie a levet. Azt állította nekik, hogy a kuforcolás a buddhista tanok része, ezért nem követnek el megbocsáthatatlan bűnöket. Az egyik nő feljelentést is tett a rendőrségen, de a megvádolt szerzetest kihallgatás után szabadon is engedték.

A vádlott egyébként a kínai buddhista szövetség elnöke, az eddigi legfiatalabb, aki ezt a tisztséget betöltheti. Ezen felül politikai tanácsadó is a kormánynál, és úgy néz ki a 95 oldalas jelentést többen is valótlanságnak állítják, mondván, a beszámolót írók teljesen elferdítik a valóságot.