9 literes V8-as repíti a Dodge Charger szénszálas karosszériáját

/
/
18940 megtekintés

Nem repülőt gyártottak a Chargerből, hanem egy 1650 lóerős modern szörnyeteget.

Egy 1970-es Dodge Charger nem az az autó, amit ne vágyna bárki is a saját garázsába. Egy igazi szörnyeteg, ami már a Halálos iramban mozifilmben is felbukkant, de a Speedkore-nak hála egy kicombosított változata került forgalomba.

A kibuherált 7 literes motor helyére egy hajómotorok gyártásával foglalkozó cég QC4V kódjelű Mercury Racing erőforrás került. A 90 fokos 9 literes, biturbós V8-as egy TREMEC T-56 6 sebességes kézi sebességváltóval 1650 lóerőre képes.

A Speedkore Performance műhely Tantrumnak nevezett Dodge Chargerjén szinte minden karosszéria elem szénszálból készült, kivéve az autó díszrácsa, ami alumíniumból lett kikalapálva. Az autó farát egy Challengerről mintázták, ami, hogy különleges legyen, szintén egyedire lett alakítva.

Az autó vázát és futóművét is teljesen át kellett alakítani, hogy a teljesítményt elbírja.

Előre 19, hátul 20 colos HRE S104 kerekeket kapott, hogy a 345-ös Michelin Pilot Super Sport gumiabroncsokkal igyekezzen úton tartani kasznit, sofőrt és minden egyéb elemet.

Az autó utasterét igyekeztek úgy megcsinálni, hogy ne legyen túl retró, de nagyon high-tech sem. A Sean Smith által kreált utastér modern köntösbe ágyazott minimalista pilótafülke, ahol nem a tekerős gombok, inkább az apró kapcsolók dominálnak. Az egyedi műszerfalat egy Billet Specialities kormánykerék díszíti, amit csak avatott kezekbe ajánlanak a tervezők.

Ahogy az autó külseje, úgy az utastér is tartalmaz szénszálas elemket, amelyeket Alcantara és bőr borít, köszönhetően a Gabe’s Custom Interiorsnak.