Pityókás, agresszív darazsak tartják sakkban a sörkertek vendégeit

/
/
2712 megtekintés

Nem a nyugodtságukról híresek a részeg darazsak, akik ott csípik a gyanútlan sörivót, ahol csak érik.

Pityókás darazsak ostromolják Nagy-Britanniát, akik előbb megdézsmálják a sörkerti vendégek söreit, majd kellően lerészegedve ott csípik meg őket, ahol érik. Az agresszívre italozó darazsak ilyenkor nem foglalkoznak a táplálékkal, csak a vendégek vegzálásával.

Az egyébként részeg darazsak nem ritkák, hiszen a főleg húsevő rovarok lárvája cukros váladékot termel, hogy a dolgozó darazsakat ezzel is táplálja. Ám eljön az az idő, amikor a lárvák kikelnek, elfogynak a mézelő és virágzó növények, és a cukorra ácsingó darazsak mindenre rárepülnek, ami édes és illatos. Az erjedő gyümölcsnél és az asztalra kicsapolt alkoholnál nincs jobb curkorforrás, dés ezeket beszlopálva ugyanúgy hat rájuk a szesz, mint ránk. Pityókásan azonban bedurvulnak és a horog nélküli fullánkjukkal annyi csípést ejtenek az italozó társaságokon, amennyit csak bírnak.

Azért is feltűnőbb jelenség ez idén, mert a szokatlan melegben hamarabb véget érhetett a darazsak szaporodási ciklusa, a lárvák hamarabb kikeltek, a dolgozók pedig hamarabb maradtak édes, cukros lárvaköpet nélkül.