Unalmában főzni próbált az Antarktiszon, a végeredmény hihetetlenül látványos

/
/
5010 megtekintés

Egy sarkköri kutató új szintre emelte a gasztronómiát, amikor mínusz hetven fokban próbált összedobni valami főtt kaját.

Cyprien Verseux amatőr gasztroblogger, bár valójában gleccserkutató és asztrobiológus. Jelenleg az antarktiszi Concordia Station nevű állomáson tengeti mindennapjait, végzi a munkáját és olykor főzésre adja a fejét. De nem ám a meleg kabinjában, hanem odakint, az olykor mínusz nyolcvan fokig süllyedő hidegben. Mondani sem kell, pár pillanat után még a legforróbb leves is tükörjéggé fagy, amit kanál helyett maximum lékfűrésszel lehet elfogyasztani.

Cyprien és kutatótársai teljesen el vannak szigetelve a külvilágtól, hiszen ha már a baktériumok sem képesek itt túlélni, akkor ne higgyük, hogy itt oda-vissza grasszálnak az ellátmánnyal furikázó önkéntesek. Ennek ellenére mégis sokan vállalják, vagy szeretnék vállalni, hogy a szűkös 13 fős brigádba kerüljenek, és szaktudásukat felhasználva valami új dolgot fedezzenek fel. A túlvilági tájon, ahol még a levegő oxigén tartalma is szűkös, Cyprien egy elég érdekes hobbit oszt meg blogjában, ami nem csak a paprika tévét kedvelők között okozott osztatlan sikert.

A férfi kimegy a szabadba, megpróbál főzni valamit, de a farkasordító hideg miatt képzelhetjük mi sikeredik belőle. Elég csak megnézni a fotókat, és rájövünk, nem feltétlenül dobnánk ki a bőrcsutorát egy röpke pisilésre.