Létező szuperemberekről írt utolsó könyvében a híres fizikus

/
/
3392 megtekintés

Stephen Hawking olyan szuperemberekről írt utolsó könyvében, akik óriási fenyegetést jelenthetnek az átlag Föld lakókra.

Hónapokkal halála után is jelennek meg posztomusz munkák attól a Stephen Hawkingtól, akit a világ egyik legokosabb emberének tartottak, és rengeteg olyan olvasmánnyal nyűgözte le a követőit, amelyekben nem ritkán sötét jóslatokat tárt az emberiség elé. A fekete lyukakról tett értekezései mellett egy újabb könyve jelent meg “Rövid válaszok az élet nagy kérdéseire” címmel.

A könyv egyes fejezeteiben a génszerkesztésről és annak félelmeiről olvashatunk, és hogy a neves fizikus hogyan is látja az ezzel kapcsolatos jövőt. A szerinte saját tervezésű evolúcióban nemsokára képesek leszünk arra, hogy megváltoztassuk a saját génszerkezetünket. A még kiforratlan módszerrel nemsokára akár képesek lehetünk arra is, hogy kijavítsuk a születéskori génhibákat, javítsunk fiziológiai tulajdonságainkon, mondhatni szuperemberré válhatunk.

A megosztó társadalmat generáló jövőképében ugyan szigorú szabályok vonatkoznak majd a génmódosításra, de a pénzesebb elitben biztos lesznek olyanok, akik képtelenek lesznek ellenállni a csábításnak. Előfordulhat olyan, akik megengedhetik majd maguknak az effajta beavatkozásokat, és ezáltal szembekerülnek majd a természetes társadalommal.