5000 lőerős sporautót adtak a szöszi kezébe, a végeredmény minket is meglepett

/
/
6964 megtekintés

Dubajban már megszokhattuk, hogy minden a csillogásról és a luxusról szól, szeretnének mindenben világelsők lenni, ezúttal az autógyártás van terítéken.

Dubajban a fejükbe vették, hogy csinálnak egy sportautót ami lenyomja a Bugatti Chirtont, a világ leggyorsabb autóját. A tesztvezetésre és a bemutatóra Alexandra Mary Hirschi-t kérték fel,  akit leginkább Supercar Blondie néven ismernek világszerte. Az ausztrál hölgy amellett, hogy igen dekoratív, nagy benzinvérű menyecske hírében áll. Szinte már a világ összes szupersportautóját vezette és most kipipálhatott egy 5000 lóerős Devel Sixteent is.

A verdát teljes egészében Dubajban fejlesztették, és már az első változatok megütötték a bugattis szintet. Nyolchengeres motorral 2000 és 3000 lovas változatot terveztek, de a csúcsmodell egyértelműen a 12,3 literes, 16 hengeres, négyturbós motorral szerelt Sixteen, mely 5000 lóerőt teljesít és mellé 5100 Nm nyomatéka van.  Előjáróban csak annyit tudunk  még, hogy az alapára 420 millió forint (a Sixteen ára bőven 600 millió felett van), a százas sprintet 1,8 másodperc alatt futja és 560 km/órás végsebességgel számolnak.5000 lőerős sporautót adtak a szöszi kezébe, a végeredmény minket is meglepett