Félnek a fingbotránytól, ezért változtatnak egy evőverseny receptjén

/
/
748 megtekintés

Sok jó nem sül ki abból, ha egy raklap ember húsospitét zabál időre, ezért a vég nélkül eregetett metán miatt receptcserét vezettek be egy evőversenyen.

Az Egyesült Királyságban rendezik a húsospite-evő világbajnokságot, ahol temérdek ember méretteti meg magát, elfogy egy raklap vörös hús, és mint tudjuk, ahol bevétel van, ott van kiadás is. A résztvevők és a rendező szerint is fenyeget a fingásveszély, ezért a békés megmérettetés miatt idén változtatnak a recepten.

A változtatás mellett a verseny helyszínéül szolgáló Harry’s bar tulaja döntött, aki azt tapasztalta az eddigi versenyeken, hogy nem csak egészségtelen a túl sok vörös hús, hanem akkorát lehet tőle dörrenteni, hogy attól többen elájulnak. Egy evőversenyen pedig lehet nem a legjobb ómen, ha a másik orra alá küldenek egy emésztett fehérjés gázlöketet.

Az 1992.es bajnok, Dave Smith szerint a verseny értéke nagyban csökkenni fog, ha a marhás pitéről áttérnek a kevésbé laktató csirkehúsos változatra. Egyrészt nem lesz akkora kihívás gyorsan bezabálni, másrészt olyanok is elhihetik magukról, hogy van ebben a sportágban jövőjük, akiknek egyébként esélyük sem lenne az elit-falók között.