Ennyi volt?! Be akarják tiltani az iPhone-okat Németországban

/
/
3662 megtekintés

Az ügy hátterében az Apple és a Qualcomm háborúja van. Vajon tényleg elérik, hogy Németországban ne lehessen iphonokat kapni?

A Qualcommnak Kínában már sikerült elérni, hogy szabadalomsértés miatt betiltsák néhány iPhone készülék forgalmazását. Az Apple ugyan bepróbálkozott azzal, hogy frissítik a szoftvereket, de a cég továbbra is kötötte az ebet a karóhoz az üggyel kapcsolatban. Azonban nem álltak itt le, és most azt szeretnék elérni, hogy Németországban is hasonlóan járjanak el az Apple-lel szemben és van is rá esélyük. A müncheni bíróság ugyanis elrendelte első fokon az iPhone 7 és 8 készülékek kereskedelmi tilalmát az Apple németországi üzleteiben.

A gond azzal van, hogy az említett készülékek az Intel modemeivel vannak ellátva, ami sérti a Qualcomm szabadalmakat. Az Apple természetesen fellebbez, de a másodfokú bírósági döntésig elfogadták a készülékekre vonatkozó kereskedelmi tilalmat. Ennek ellenére elérhetőek lesznek Németországban az említett készülékek, hiszen a viszonteladók továbbra is forgalmazhatják majd azokat. Egyelőre ez nem nagy érvágás az Apple számára, hiszen az általuk értékesített készülékek nagysága csak töredéke ahhoz képest, amennyit a viszonteladók értékesítenek. Azonban nem nyugodhatnak meg teljesen, hiszen a Qualcomm szeretne továbbmenni az ügyben és kiterjeszteni a korlátozást a viszonteladókra és tovább iPhone készülékekre is.