Egy férfinak harminc oka is volt, amiért megcsalta a feleségét

/
/
1494 megtekintés

Harminc okkal magyarázta egy férj, hogy miért menekült másik nő karjaiba.

Egy férfi a Relationship Rules oldalon nevezte meg azt a harminc okot, amiért végül másik nő karjaiba menekülve próbálta megtalálni rég elveszett boldogságát. Az okok többsége mondhatni ismétlés, egyazon probléma részletezése, aminek gócpontja egyetlen egy (vagy kettő) dologra vezethető vissza: bátortalanság és beletörődés.

A férfi egyébként úgy meséli el a sztorijukat, hogy ő volt a legboldogabb, amikor a felesége annó őt választotta. A nő egyébként nagyon erős és független személyiség volt, ő pedig teljesen behódolt a nő akaratának. A kapcsolat szép lassan felemésztette őt személyében, pénzében, egészségében. Annyira elnyomva érezte magát, hogy végül egy ismerősével melegedett össze, a megcsalást pedig harminc okkal magyarázta.

1. Nem volt beleszólásom a döntésekbe, a feleségem irányította az életünket. Az egyik nap például elment bevásárolni, de étel helyett csak sminkcuccokat vett magának majdnem 100 ezer forint értékben, úgyhogy munka után én kullogtam éhesen a boltba.

2. Soha nem főz és nem takarít. Nagy néha készít vacsorát és kimossa a szennyest. Már ezerszer átbeszéltem vele, hogy a házimunka nemcsak az én feladatom, de semmit sem ér. Mindig rám hagyja a nehezét, és nem ritkán még mosolyog is, ha ezeket megjegyzem.

3. Folyton elfoglalja az egész ágyat, én csak a szélén kuporgok. Nagyon idegesítő, ráadásul úgy horkol, mint egy disznó.

4. Egyszer hallottam, ahogy kibeszéli az egyik barátnőjével a szexuális életünket. Igaz, hogy egy ideje már nincs sok kedvem a szexhez, de azért nem kellene kibeszélni a teljes magánéletünket másokkal.

5. Teljesen más emberré változik, amikor a családjával vagyunk, mintha nem ott sem lennék vagy sosem léteztem volna.

6. Amikor találkozóra megy a barátaival, akkor a legszexibb ruháját veszi fel. Mégis kinek akar tetszeni, amikor ott sem vagyok?

7. Sorozatosan a férfi barátaival lógott. Ha szóvá merem tenni, hogy néha velem is törődhetne, akkor közli, hogy el akarom őt nyomni, és tuti egy pszichopata vagyok.

8. Soha nem engedi, hogy találkozzak a barátaival, mintha szégyellne engem.

9. Soha nem beszél az érzéseiről, olyan, mintha egy robottal élnék.Szerinte mindig minden nagyszerű, de kicsit sincs köztünk érzelmi intimitás.

10. Egyedül döntött arról, hogy egy hónapra elutazik, meg sem beszélte velem. Nem akartam volna megakadályozni benne, de azért jogom van tudni, hogy a feleségem eltűnik egy egész hónapra.

11. Folyton hisztizik, ha megnézem a telefonját, pedig nem féltékenységből teszem, csak néha kíváncsi vagyok.

12. Pár nappal a megcsalás előtt kiabált velem a barátaim előtt. Borzalmas érzés volt. Nem megalázva, hanem elhagyatva éreztem magam.

13. Nem hagyja, hogy nézzem a tévét, amikor a kedvenc műsora megy, egyszerűen nem adja oda a távirányítót.

14. A saját szükségleteit az enyémek elé helyezi, nem törődik vele, nekem mi a jó.

15. Észre sem veszi, ha teszek érte valamit, vagy valami különleges dologgal várom haza.

16. Elhiszed ha azt mondom, hogy elfelejtette a szülinapomat?

17. Verbálisan bántalmaz, hatalmas balhét csapott, mert nem hoztam neki a múltkor a salátájához öntetet.

18. Egyszer kidobott az autóból az út közepén, mert összevesztünk azon, milyen sfalfestéket vegyünk. Három kilométert kellett gyalogolnom hazáig.

19. Ha elmegy bulizni a barátnőivel, egész éjszaka fel sem veszi a telefont, pedig betegre aggódom magam.

20. Mielőtt összeházasodtunk, azt mondta, már fontolgatja a gyerek témát, de most már teljesen elutasítja a gyerekkérdést. Pedig mindig apa akartam lenni.

21. Gyakran tönkre teszi a cuccaimat, amikor mérges lesz vita közben.

22. Csak közvetlenül szex előtt van igazán oda értem, de amint vége van, teljesen hideggé válik és más ember lesz.

23. Soha nem ölel meg, vagy éreztet akár egy aprócska szeretete is, csak akkor, ha épp olyan kedve van.

24. Jelentéktelennek és elutasítva érzem magam.

25. Elüldözi a barátaimat, mert szerinte mind hülyék.

26. Ha nem figyelek rá, akkor lökdösni kezd, vagy megkarmolja a kezemet.

27. Amit neki szabad, azt nem szabad nekem.

28. Gyakran az orrom alá dörgöli, hogy több pénzt keres, mint én, pedig én sokkal többet költöttem a házunkra, mint ő.

29. Számtalanszor megpróbált már megpofozni, de mindig sikerült kitérnem előle.

30. Odafigyelés és szeretet helyett mindig azt hangoztatta, hogy elhagy.

Grátisz volt még egy ok, amit a férfi a listájára írt:

31. Egyszer már megcsalt, sőt szerintem most is van szeretője.

Miután a férfi összeírta az megcsalás okait, nagyon elégedett volt magával. Kijött belőle az évek alatt felgyűlt feszültség, de amikor visszaolvasta önmagát, borzalmasat csalódott. Főleg önmagában, hiszen egyetlen ok sem jogosít fel senkit a másik fél megcsalására. Ahelyett, hogy megbeszélték volna a kapcsolatukat, ő egy másik nő karjaiba menekült.

Elhatározta, hogy elmondja a feleségének, aztán vagy közös megoldást keresnek a problémára, vagy végleg elválnak útjaik. Úgy véli a hűtlenség helyett a sarkára kellett volna állnia, vagy ha tényleg annyira tökéletlen volt ez az egész kapcsolat, akkor szakítani és váltani. A végső tanulságot is levonta, miszerint nem volt eléggé férfi ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal és megoldást keressen a sok negatívumra.

Vélemény?