Az egészséges lábát műtötték meg a töréssel kórházba került férfinak

/
/
367 megtekintés

Autóbaleset után került a kórházba, ahol, mint később kiderült, nem a törött lábát műtötték meg az orvosok. 

Egy negyvenes férfi még 2017 elején került kórházba, miután sikeresen autóbalesetet szenvedett, vagyis inkább túlélte azt. Combnyaktörést szenvedett, a mentő pedig a ceglédi Toldy Ferenc kórházba szállította, hogy sérülését szakszerűen ellássák. A műtét sikeres volt ugyan, de mint később kiderült, hogy a sérült combnyak helyett az egészségeset műtötte meg az orvosgárda.

A férfit egy hét múlva hazaengedték, otthon lábadozott, és gyógytornász segítette, hogy újra egészséges legyen. Műtét után két héttel a férfi egyre nehezebben elviselhető fájdalmakra panaszkodott kezelőorvosánál, aki megnyugtatta, a gyógyulás néha ezzel jár. A röntgen elmaradt, egészen addig, amíg a férfi harmadszor, immár elviselhetetlen fájdalmakra panaszkodott. Az ellátatlan bal oldali combnyaktörés okozott nála problémát, ami a baleset után több, mint két és fél hónappal annyira elkanászosodott, hogy emiatt 1 centivel lett rövidebb a lába, a csontot pedig minden létező csavarral és lemezzel kellett rögzíteni.

A férfit másodszor is megműtötték, immár a valós töréssel, és a férfi, hogy elkerülje az újabb orvosi bakit, azt kérte, hogy ébren legyen a műtétnél, nehogy újra az egészséges oldalát kaszabolják össze a szakavatott gyógyítók.

A férfi kártérítést kért a kórháztól, magának hétmillió, felesége javára pedig kétmilliós összeget, amire a kórház annak ellenére nem válaszolt semmit egy évig, hogy még ügyvédi felszólítást is küldtek nekik. Egészen addig nem történt semmi, amíg az Index újságírói fel nem keresték az illetékeseket, amire meglepő módon megérkezett a megkeresés a bakit elszenvedő férfi felé. Két évvel a baleset után állapodtak meg a férfival, akinek hajlandóak kártérítést fizetni a műhibáért.