Milyen lelkiállapot kell ahhoz, hogy megsimogass egy 2,5 tonnás cápát?

/
/
2435 megtekintés

Tigriscápák tanulmányozására futott ki a hawaii Sand Island vizein az a tengerbiológusokból álló kutatócsoport, amely végül nem várt módon egy minden eddiginél hatalmasabbnak tartott nagy fehér cápával találta szembe magát.

Amióta gyerekkoromban megnéztem a Spielberg által rendezett Cápa című remekművet azóta rettegek a cápáktól. Nem volt benne speciális effekt mint a mostani filmekben de egy éltere mély nyomott hagyott bennem.

Január 15-én a modellként és professzionális szabadtüdős búvárként is ismert tengerbiológus, Ocean Ramsey valamint kollégái az Oahu (Hawaii-szigetek, Egyesült Államok) közelében fekvő Sand Island vizeire igyekeztek hajójukkal.  Egy elpusztult nagy ámbráscet tetemét akarták kivontatni a partokhoz, hogy k

Ezután az expedíció nem várt fordulatot vett és tényleg olyan volt mintha egy hollywoodi film lenne. Történt ugyanis, hogy a lakomázó cápák egyszer csak szétrebbentek, mintha valami megzavarta volna őket. Ekkor tűnt fel egy óriási, közel 2,5 tonnás cápa. Ocean Ramsey és társai egyáltalán nem ijedtek meg a hatalmas szörnyetegtől, inkább odaúsztak megsimogatni.

Most komolyan, milyen lelkiállapot kell ahhoz, hogy megsimogass egy 2,5 tonnás cápát?