Nincs több sumákolás, a jövőben az autód fog megszondáztatni és büntetni ha ittál

/
/
674 megtekintés

Úgy néz ki a Huawei olyan megoldást szabadalmaztatott, amely képes felismerni, ha ivott a sofőr.

Sajnos rengeteg sofőr nem tudja megállni, hogy ittasan ne üljön kocsiba. Egyrészt veszélyes másokra nézve, másrészt kockázatod vele a jogosítványod. Lehet, hogy semmi bajod és teljesen beszámítható vagy, de úgy is te leszel a hibás.

Borítékolható volt, hogy előbb utóbb eljön az a forradalmi újítás, amivel most a Huawei állt elő. Az önjáró autók fejlesztése már egyre előrébb jár és bár mi is képtelenségnek tartottuk, hogy egyszer eljön az idő amikor már csak be kell ülnünk az autóba, és a gép majd mindent megcsinál helyettünk, de be kell látnunk, hogy a küszöbén állunk.

Az önvezető autók lényege, hogy a számítógép vezeti helyettünk az autót, ugyanakkor nem ruházható át teljesen és véglegesen a vezetés a járműre, azaz képesnek kell lennünk arra, hogy szükség esetén átvegyük a volánt – magyarul nem ülhetünk ittasan a kocsiba, abban bízva, hogy az hazavisz minket a kocsmából. Ennek köszönhetően fejlesztették ki ezt az újonnan szabadalmaztatott technikát. Az már csak a számítógépen fog múlni, hogy ilyenkor csak figyelmeztessen vagy teljesen leállítsa az autót.