Egy új tanulmány szerint a rántott hús megrövidíti az életed

/
/
2067 megtekintés

Egészen többmenetes dolgot állapítottak meg a magyarok egyik kedvenc ételéről a rántott húsról. Pedig sok háztartásban elképzelhetetlen nélküle a vasárnapi ebéd.

A CBS Los Angeles egy egészségügyi szaklapban megjelent tanulmányra hivatkozva arra a megállapításra jutott, hogy a rántott csirke rendszeres fogyasztása jelentős mértékben megnöveli a korai halálozás esélyét, különösen a klimaxon átesett nőknél. A kutatás eredményei szerint, azok az amerikai nők, akik nap mint nap fogyasztottak rántott csirkét, 13%-kal nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt, mint akik csak havonta egyszer-kétszer, vagy egyáltalán nem ettek rántott húst.

De nem csak a csirkénél volt szembetűnő az eltérés. Az egyéb rántott készítmények, mint például a halak, kagylók, gombák rendszeres fogyasztása szintén növeli a korai elhatározás esélyét, igaz nem akkora mértékben: a halak esetében 7 százalékkal nőtt az arány. A kutatók egyértelmű összefüggést véltek felfedezni a rántott ételek rendszeres fogyasztása, és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása között. Éppen ezért mindenkinek azt tanácsolják, hogy redukálják a rántott ételek szervezetbe történő bevitelét, havi maximum 1-2 alkalomra.