Ha nem ettél még gusztustalan ételeket, akkor ezekkel érdemes kezdened

/
/
3288 megtekintés

Fejedelmi, de éppenséggel gusztának nem mondható kaják a nagyvilágból.

Minden kultúrának meg van a maga förtelme, már ha a gasztronómiáját nézzük. Sokan már a tápszer helyett gusztustalanságokat szívnak magukba, de mindenki azt szereti, amit gyerekkora óta belé tömnek. Európaiként elborzadunk az ázsiai retteneteken, de nem csak ott vannak sokak számára ehetetlennek titulált ételek. Mutatunk párat, hogy miket érdemes kipróbálni, amire a jóízlésűek felkapják a fejüket.

Csirkeláb

Túl sok szopogatni való nincs a csirkelábon, ami azért sem kelendő az átlagember étrendjében, mert rendszerint arra asszociál, hogy vajon hány kutyaszaron verekedte át magát élete során, amit mi jóízűen leszopogatunk.

Fekete puding

Itthon a véres hurka lenne a megfelelője a vérpudingnak is keresztelt rettenetnek. Az angoloknál elhíresült étekről úgy tartják, hogy aki vért reggelizik, az erős és egészséges ember marad.

Tengerimalac

Míg itthon a terráriumban pihen az aranyos kis jószág, addig más kultúrák szívesen fogyasztják. Peruban például annyira népszerű, hogy fesztivált is rendeznek, ahol válogatott receptekkel kerül az asztalra.

Pacal

A tehéngyomorhoz nem mindenkinek van gusztusa, de nálunk sokan szeretik.

Sült kigyó

Itthon a csirke, a forróbb vidékeken a csörgőkígyó az átlagos csemege.

Békacomb

A főleg a kínai, de leginkább francia vidékeken elhíresült különlegesség ugyan nem sok húst tartalmaz, de ritkasága miatt nem olcsó ínyencség. A franciáknál évente kb. 80 millió békát vadásznak le, hogy legyen mit asztalra rakni.

100 éves tojás

Alapanyag a nyers kacsa- vagy tyúktojás, amit három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyeznek. A tojásfehérje kocsonyás, borostyánszínű masszává alakul, a tojássárgája pedig krémes állagúvá válik. Nem épp gusztusos a kinézete.

Csiga

Sokat nem kell hozzáfűzni a franciák kedvenc csemegéjéhez.

Sago Delight

A szágópálmából készült, gyümölcsös, tejes katyvasz az egyik leggusztább az alábbi felsorolásból.

Cápauszony leves

A lassan kihalás szélére került cápák uszonyaiból készült, főleg ázsiai recept különlegesség olyan, mintha bele onanizáltunk volna a cérnametéltes, vasárnapi húslevesbe. Biztos finom, de csak a cápák miatt se kellene.

Tengeri csillag

Csillag Patrik nyárson.

Teknős leves

Inkább egy jó melegszendvics, mint ez a borzalom.

Muktuk

Elkészítéséhez bálna, fóka, rozmár, beluga vagy narvál kell – olyan lények, amelynek a bőre alatt sok és jó minőségű zsír van. A zsírt előbb puhára főzik, majd ecetes lében tartósítják, de nyersen is előszeretettel fogyasztották.