Ha nem ettél még gusztustalan ételeket, akkor ezekkel érdemes kezdened

/
/
3232 megtekintés

Fejedelmi, de éppenséggel gusztának nem mondható kaják a nagyvilágból.

Tatár bifsztek

A nyers marhahúst csak darálják és ízlés szerint fűszerezik.

Ecetes tojás

Valaki vagy szereti, vagy nem, átmenet nem nagyon van.

Shiokara

A takony állagú tintahalat saját belsőségében fermentálják és tálalják. Legalább annyira guszta, mint egy nyers hús, amit leöntöttek fagyasztott zsírral. Nyami.

Golyvásüszög

A más néven kukoricagombára fejedelmi csemegére, mexikói szarvasgombára tekintenek, ami a zsenge kukoricacsöveket támadja meg, és amit előszeretettel fogyasztanak más kultúrákban. Köszönjük, maradunk a főtt csemegénél.

Denevér

Szintén Ázsia környékén közkedvelt a denevér mindenféle módon elkészített verziója, ami a csirkéhez hasonló ízű. Állítólag nem árt alaposan megmosni, mert a fejjel lefelé lógás miatt nem csak a pisztolyban tartalmazhat zsenge hugyot.

Beondegi

Selyemhernyó finomság Koreából, amit úgy árulnak az utcákon, mintha vattacukrot vennél a gyereknek a tavaszi, majálisi forgatagban. Magas fehérjetartalma miatt kiváló ínyencség.

Basashi

A nyersen fogyasztott hús amennyire közkedvelt volt, mára annyira kevesebbet fogyasztanak belőle japánban. Hideg ágyon, fűszerezve tálalják, és még ezt is el lehet rontani, hiszen, ha nem avatott kezek veszik kezelésbe, akkor ehetetlen lesz.

Shirako

A tejszínhabra emlékeztető ételt semmiképp ne pakold a kávéba, mert egyáltalán nem az, aminek kinéz. A főleg ikrából és mindenféle vízi jószág ondójából kutyult élvezet hatalmas tiszteletnek örvend Japánban, mert elvileg erőt ad és egész nap energizál.

Vérkagyló

Kagylót lehet enni bárhol, de a Kínában népszerű vérkagyló azért különleges, mert főleg oxigénszegény környezetben él, ahol olyan ártalmatlan betegségek telepednek meg rajta, mint a tífusz, hepatitisz és a vérhas.

Darázs keksz

A finom csokis süti kínai változata, ahol a sós teasüteménybe szárított darazsakat sütnek. Bátrak kipróbálhatják milyen ez a nyers verziójával is.

Kobra szív

Szintén kínai őrület a kobra szívét megenni, persze nem jól átsütve, hanem frissen belezve, még melegen, dobogva, lüktető kígyóvérrel.

Witchetty-lárva

Az Ausztráliában élő lárvát magas fehérjetartalma miatt eszik, és annyira kelendő, hogy az anyatej után ez az első csemege, amit a gyerek elnyammog.