Egy tanulmány szerint, ha kicsi a cerkád, akkor felejtsd el az apaságot

/
/
3907 megtekintés

Egy elvégzett tanulmányban több, mint 800 férfit vizsgáltak meg, répahosszuk szerint pedig igenis van összefüggés a centik és a termékenységük között.

Nyilván a meddőség többféle okra vezethető vissza, de egy amerikai kutatóintézet konferenciáján elhangzottak miatt azok is félhetnek, akik eddig a kicsi cerka miatt még görcsöltek is a lányok előtt.

A Utah-i Egyetem kutatói által végzett tanulmányban több, mint 800 résztvevő járult hozzá, hogy három éves ciklusban vizsgált eredményeiket felhasználják a kutatásaikhoz. Végül olyan megállapítás született, amiben a kutatók azt feltételezhetik, hogy a meddőségnek igenis köze van a ceruza méretéhez.

A felmérés szerint a meddő férfiak átlagos répahossza 12,5 centi, míg a termékeny férfiaké egy centivel hosszabb volt. A különbség elhanyagolható, és lehet semmilyen összefüggés sincs, de statisztikailag valahol mégis jelentős az eltérés. Dr. Austen Slade vezető kutató szerint a méret és meddőség közötti kapcsolat oka olyan mögöttes probléma lehet, mint a hormonális zavarok vagy a herék problémái, ami kisebb bőrrudat eredményez.