Az emberek negyede egy jó kufircról is lemondana, csak ne kerüljön közlekedési dugóba

/
/
695 megtekintés

Ezt azoknak a negyede mondta, akik nap, mint nap élik azt át, hogy melóba, vagy onnan hazafelé menet csak állnak a dugó közepén.

Baráti körben gyakran elhangzik az a könnyed kijelentés, miszerint egy formás macáért a kisujjunkat is odaadnánk. Sokan persze ettől komolyabb csonkítást is bevállalnának egy hírességgel való menetért, de mint tudjuk, mindez csak felelőtlen és link közlemény. Ilyesfajta áldozatvállalás lehet azon autósok körében készített felmérés eredménye is, akiket a forgalmi dugóval kapcsolatban kérdeztek meg Dél-Floridában.

A Brightline tömegközlekedési vállalat és a közösségi autózással foglalkozó Lyft által készített felmérés szerint olyan durvó dugók vannak Dél-Floridában, hogy az autósok 22 százaléka egy jó hancúrt is képes lenne feladni a gyorsabb közlekedésért. Tehát inkább az utakat szabadítanák fel maguk előtt, mint a gyíkot a gatyából.

Annyira utálatos minden autós szempontjából a dugó, hogy az autósok fele mondana le még az alkoholfogyasztásról is, de volt olyan, aki a gondtalan haladásért a munkahelye budijait is kipucolná munkakezdés előtt. Egyesek szerint még egy zsúfolt, erjedt levegőjű repülőgép közepén szorongani is sokkal jobb lenne, mint a dugóban ülni, idegesen dudálni és reménykedni a gyors haladásban.

Te milyen áldozatvállalásra lennél képes azért, hogy az autódban ülve forgalomkorlátozás nélkül haladhass az utakon?