Kutatók szerint rákot okoz a vezeték nélküli fülhallgató, ugyanitt bluetooth headset eladó

/
/
446 megtekintés

Kutatók állapították meg, hogy szinte minden mellett már a vezeték nélkül fülhallgató is káros az egészségre.

Tudósok egy csoportja úgy véli, hogy a Bluetooth és az ahhoz hasonló elektromágneses sugárzás komoly problémákat okozhat az ember szervezetében. Korábban már arról is szó volt, hogy a mobiltelefon is rákot okoz, aztán körül lehet nézni a világban, hogy hányan dobták a kukába a mobiljukat fejvesztve.

Az említett tudósok alá is írtak egy petíciót az Egészségügyi Világszervezetnek címezve, hogyha lehet, akkor az ilyen vezeték nélküli eszközöket sürgősen vegyék le a boltok polcairól. Az ilyen kütyük ugyanis olyan magas rádiófrekvenciás sugárzást bocsátanak ki, ami szerintük emeli a rákos megbetegedések kockázatát, károsíthatja a DNS-t, de neurológiai kockázatokat is jelent.

A leadott petíció különböző pontokat tartalmaz, ami amolyan ajánlás és ötletelés, hogyan is lehetne csökkenteni az ilyesfajta eszközök jelentette kockázatot. A másik gond az, hogy a tudósok egyelőre csak feltételezésként említik a vezeték nélküli eszközök káros hatásait, mert kutatások és tudományos vizsgálódások egyelőre nem támasztják ezt alá száz százalékosan.

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség pont ezen hiányosságok miatt sorolta csak a “valószínűleg rákkeltő” kategóriába az említett elektromágneses teret és annak károsító hatását. A kevés bizonyíték miatt egyelőre csak óva intik a jónépet, és csak felhívás szintjén figyelmeztetnek mindenkit: jobban járunk, ha mindenből, jelem esetben a fülhallgatókból csak vezetékes gyártmányút vásárolunk.

Ugyanit vezeték nélküli fülhallgató eladó!