Virágmintás alsógatyával a fejükön mentek rezet lopni a rafkós tolvajok

/
/
1030 megtekintés

A fifikás tolvajok két lyukat is vágtak az alsógatyára, mielőtt azt a fejükre húzták és elindultak lopni.

Kunszentmiklósi rendőrök fogták el azt a két férfit, akik falusi olasz meló stílusban dézsmálták a rezet az egyik gyár udvaráról. A firnyákos cselszövők előbb virágmintás alsógatyát húztak a fejükre, aztán a kamerára fittyet hányva lopták a rezet ezerrel. Mindezek előtt még két-két lyukat is vágtak az alsógatyákra, hogy a sötétben sokkal jobban lássák a gyártelepen megbúvó fémeket.

A gyár vörösréz hulladéktárolójának hiányát azután fedezte fel a helyi üzem egyik képviselője, hogy abból már 3 tonnányi színesfém hiányzott. A nyomozásban részt vevő rendőrök egyszerűen csak megvárták a tolvajokat, akiket az egyik éj leple alatt sikeresen le is füleltek. Az egyik 28 éves fiatalt a helyszínen fogták el, a másik 23 éves társa elmenekült, de órák kérdése volt csak, hogy ráakadjanak.

Ugyan az álcázást egészen leleményes módon oldották meg, de a kamerafelvételeken jól látható mintás gyerek alsónadrágot már nem tüntették el, azt a rendőrök az egyik elkövetőnél megtalálták. Kiderült, a két férfi legalább nyolc alkalommal járt a gyár területén, akciójuk során majdnem 4 milliót érő rezet tulajdonítottak el. Sikerült elkapni azt az orgazdát is, aki a lenyúlt színesfémet kérdések nélkül átvette a tolvajoktól. A rendőrség mindhárom gyanúsítottak őrizetbe vette.