Kőkemény fogyasztótáborokba küldik az elhízott rendőröket Thaiföldön

/
/
2413 megtekintés

Thaiföldön komolyan veszik, hogy a rendőrök megfelelő fizikummal rendelkezzenek, ennek érdekében az elhízott fakabátokat fogyasztótáborokba küldik.

Nincs több fánk, nincs több cukros kávé meg üdítő.  A thaiföldi rendőrség arra kötelezi túlsúlyos tagjait, hogy kéthetes, kőkemény fogyókúrás programokon vegyenek részt a Pak Chong városban működő, központi kiképzőközpontban.

“Nagyon sok gondot okoz, ha rendőrként kövér az ember. Lassabban dolgozik, lassabban mozog, és csak bukdácsol. Ez elfogadhatatlan. Ha rendőr vagy, akinek az a munkája, hogy bűnözőket tartóztasson le, akkor ügyesnek kell lenned és gyorsnak” – nyilatkozta Sornpetch Chantarak, a programban résztvevők étkeztetésért felelős tiszt.

A tábor nem egy jutalom nyaralás. Napi két kőkemény edzés van, de a szabadidőben sem lazsálhatnak akkor aktív pihenés van, pl biciklizés. Az étrend is elég szigorú, leginkább fehérjedús ételeket fogyasztanak és zöldségeket. Az első programban 200 rendőr vett részt. Volt aki 20 kilót dobott le a két hét alatt, de volt olyan is aki 200 kilóról fogyott 140 kg a program végére. A jövőben az összes rendőrösnek kötelező lesz megjelölnie az állomány legelhízottabb tagjait.