Utál ember lenni, kutyaként viselkedik és él a mindennapokban

/
/
2635 megtekintés

Sosem érezte magát férfinak, gyerekkora óta az a szent meggyőződése, hogy ő egy kutya, ezért már régóta úgy is viselkedik.

A 37 éves Kaz James egyedül a munkahelyén nem szimatol körbe egyetlen sliccet sem, nem vizel a kaspók mellé és ugatja meg a főnökét. A hétköznapokon és otthon igyekszik úgy élni, ahogy szerinte neki jó, vagyis kutyaként. Már gyerekként érezte, hogy ő más, mint a többiek, de lelki mivoltát csak tinédzser kora óta meri felvállalni.

Persze ehhez elfogadó barátok, szülők és egy olyan szerepjátékos közösség is kellett, akik miatt a félénk fiú igazi kutyává válhatott. Valamikor hétéves volt, amikor azt érezte, hogy ő nem ember, inkább egy kutya, de ezt sokáig nem is firtatta a szülők előtt. Akkor tört meg a jég, amikor olyan közösséget ismert meg, akik szintén valami állat szerepkörben éltek az emberi helyett.

A salfordi üzletvezető már 18 évesen elköltözött otthonról, egy barátjával cuccoltak össze egy lakásban, ahol már bátran kiélhette négylábú ösztöneit. Mint egy jó gazdi, be is vásárolt az új életéhez, így a póráztól kezdve, a gumicsonton át a 800 ezres kutyás jelmezig minden megtalálható az eszköztárában. Négykézláb eszik, megugat másokat az utcán, és a rendes ételek mellett olykor kutyakekszet is rágicsál.

Jamesnek van gazdija, azóta könyvet is megjelentetett a témáról, és évről évre sokkal szabadabban éli meg a kutyalétet, mint eddig. Egy-egy hangos ugatásra csak rámosolyognak az utcán – talán a nyakörv és a kutyafarok miatt is -, de azért reméljük, hogy egyetlen gyepre sem piszkít oda a parkban.