Elefánt végzett az orrszarvúra vadászó férfival, akit végül felfaltak az oroszlánok

/
/
1667 megtekintés

A vadorzót előbb megtaposta a több tonnás ormányos, a kilapított testét pedig megette egy oroszlánfalka.

Négy férfi indult útnak a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkba, hogy engedély nélkül, valószínűleg pár forint reményében levadásszanak egy orrszarvút. Egyikük szerencsétlenségére az ott élő állatok egy része nem nézte ezt jó szemmel és saját maguk szakállára móresre tanították az illetéktelen betolakodókat.

A vadászat közben az egyik férfit eltaposta egy feldühödött elefánt, maradványait pedig egy csapat oroszlán lakmározta be. A park vadőrét a szerencsétlenül járt férfi családja értesítette, akiknek annak tettestársai adták le a drótot. A férfi teste után meg is indult egy keresőakció, de két nap után várható volt, hogy pár rongydarabon kívül nem sok marad belőle bizonyítékként.

A rendőrség közben letartóztatta a férfi tettestársait, akik részletes elmondták a sztorit, hol és merre vadásztak, és pontosan melyik részen hagyták magára a barátjukat. A férfira végül ráleltek, vagyis a koponyájára és a nadrágja egy darabjára. A park vezetősége részvétet kívánt a családnak, és egyben felhívta a figyelmet a park veszélyességére, és arra, hogy oda gyalog és engedély nélkül bemenni tilos.

A három 26 és 35 év közötti férfi ellen engedély nélküli fegyvertartás, vadorzásra történő összeesküvés és birtokháborítás vádjával indítottak eljárást. Jelenleg előzetes letartóztatásban várják, hogy megjelenjenek a bíróság előtt.