Folytatódik a Fonogram botrány, Majka ezúttal a MAHASZ elnökét küldte el a búsba

/
/
4510 megtekintés

Majka tegnap az egész Fonogram díjátadóról mondta el a véleményét, ma pedig a szervezők véleményei után reagált kicsit sem higgadt stílusban.

Majka idén egyetlen jelölésből sem söpört be díjat a Fonogram gálán, aminek hangot is adott a közösségi oldalán. Paprikás hangulatban mondta el mit is gondol a hazai zenei élet működéséről, amire meg is érkezett a válasz a MAHASZ elnökétől.

Szűts Lászlóék szervezték ugyanis a Fonogram-díjátadót, aki nyafogásnak titulálta Majka megnyilvánulását. Konkrétan nem érti, hogy Majka miért hisztizik, amikor már két alkalommal is hazavihette az idén is várt elismerést. Majka válaszára sem kellett sokáig várnia, amit garantáltan nem rak zsebre a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének elnöke.

Kedves Szűts László !!

2013-ban igazad van megnyertük a Fonogram díjat. Viszont a közönség által megítélt díjat nyertük meg, tőletek szakmai díjat akkor sem kaptunk. Azért azt gondolom akkor egy talán járt volna a Belehalokért.

Igazad van abban ,hogy 2005-ben én nyertem a Fonogram díjat, ami azért volt egy elképesztő emlék, mivel ha emlékszel abban az évben csináltatok egy kissé kifigurázott díjátadót az A38  hajón.Kicsit kiparodizálva az akkori zenei helyzetet. Akkor kezdett az internet miatt totálisan visszaesni a kiadók , és nyilván minden zenével foglalkozó platform bevétele,ezért a díjátadó se a szokásos rangos módon zajlott, hanem direkt puritánabb környezetben, olyan vendégekkel mint Szinti Boy, aki a legjobb mulatós zene kategória díjat adta át.

Aztán arra is emlékszem ,hogy megkaptam, elvittem,de hajnalra lemállott a sárga fújós festék a díjról, és mire hazaértem befogta a kezem. Nem mondhatni, hogy nem volt egy kicsit izzadtságszaga annak az estének, amit az akkori időszámítás szerint egész életemben vártam .
De nem is ez a lényeg !

Amit mondani szeretnék neked az az, hogy ez nem nyafogás. Már a szó is sértő, de leginkább az bánt,hogy egy hónappal ezelőtt jöttél oda hozzam jópofizni egy sajtótájékoztatón, ahol beszéltünk és szóba jött az idei Fonogram is. Arra a mondatomra, hogy ti úgysem adtok nekünk soha semmilyen díjat, te azt mondtad ez nem igaz, nincs semmi bajotok velünk ( Petőfi rádiós érzet) és hogy majd meglátom…

Majd most nyafogásnak tűnik,hogy elmondom az igazat? Innen meg getzisegnek ,hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak. Nem bántana a dolog , ha nem a legrangosabb zenei díjnak lenne pozicionálva ez díj.. Ez a díj viszont a kőkemény magyar valósággá nőtte ki (le)magát.

Féltékenység, rossz szájíz, irigység, harag, szomszéd fűje,de leginkább a megtehetem megteszem, és leszarom mit gondolnak díj estéje lett. Gratulálok . Legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet ,hogy nem rabolod az időmet a felesleges kamu jópofizással, mert lehet nálatok ez egy bevált és működő módszer, én viszont maradok egy ilyen egyszerű fasz, aki ugyan lehet rossz politikus, de legalább őszinte, és nem is akarok veled/ veletek látszat jóban lenni.

Majka teljes válaszát elolvashatod, ha a tovább gombra kattintasz