10 hétköznapi dolog, amiről a gyereked már az se tudja, hogy mi az

/
/
3236 megtekintés

Sok gyerek biztosan nem olvas minket, de a célközönségünk nagyon is jól tudja, hogy mik vannak a képen. Ha mégsem, akkor garantáltan nem vagy idősebb, mint egy ötödikes.

Írásvetítő

Hol volt még akkor a PowerPaint és projektor? A tanárok páncélszekrényben őrizték a fóliákat – közvetlenül a színes kréták mellett -, hogy ne kelljen minden évben újat készíteni.

Videotéka

De mondhatnánk DVD-kölcsönzőt is, helyüket már rég átvették a látványpékségek vagy a trafikmutyi.

Pedálos Moszkvics

Rég túlléptünk már a lemezből hajtogatott, pedálos kisautókon, a mai játékok már wifin keresztül kommunikálnak és lítiumion-akkumulátorral működnek. A játékipar száműzte az izomlázat.

Kazettás magnó

Ne kezd el magyarázni a gyereknek, már a kazetta fel fogja adni neki a leckét.

A legendás sárga Nintendo kazetta

Mutass egy olyan mai adathordozót, amire ráfér 9 999 999 +1 játék. Ugye, hogy nem tudsz. Anno minden KGST-piacon zsákszám lehetett kapni.

Telefonkönyv

Lassan a vezetékes telefonok is kikopnak a háztartásokból, nemhogy a telefonkönyv, bár nehezéknek még mindig nagyon jó egy 2002-es kiadás. Vagy a világ legerősebb embereinek, hogy egy mozdulattal tépjék szét.

Polaroid fényképezőgép

Instant fotóelőhívás a helyszínen, de képet nem lehetett fellőni az instára. Te meg az “instát” nem érted mi? Nembaj, guglizz rá.

Letöltési sebesség

Emlékszel még mikor egy órát kellett várni, hogy letölts egyetlen számot? És akkor még keveset is mondtam.

Teletext

Amikor még pixelekből olvastuk ki az ötöslottó nyerőszámait, a napi horoszkópot és, hogy mikor kezdődik a vasárnapi szupermozi.

Passziánsz

Csak azért játszottad végig, hogy a végén lásd a varázslatot. Na meg azért, mert nem volt internet. Gyengébb hardveren percekig tartott mire az összes lap lepörgött.