Minden végzős diákot 10 fa ültetésére kötelezne egy új törvény

/
/
637 megtekintés

Minden egyes általános iskolást, középiskolást és egyetemistát tíz fa ültetésére kötelezne egy törvény a Fülöp-szigeteken.

A jogszabály értelmében csak akkor fejezhetik be az általános iskolát, érettségizhetnek le, vagy kaphatják meg diplomájukat, ha elültetnek 10 fát az utolsó iskolás évük végéig. A törvény egyik alkotója szerinte ezzel évente legalább 175 millió új fa kezdhetne el növekedni a csendes-óceáni szigetországban, ha a törvényt rendesen betartatják. Gary Alejano számítása szerint egy generáció alatt több mint 500 milliárd fát ültetnének az országban. A képviselő szerint, ha az elültetett fáknak csak a tíz százaléka is marad életben, már az is több mint 500 millió fát jelentene.

A fákat a törvényben meghatározott területekre kell ültetni: erdőkbe, mangrove mocsarakba, a városokban kijelölt zöld területekre vagy elhagyatott bányászati területekre. Emellett olyan fákat kell ültetni, amik illeszkednek a környezetbe, és megfelelnek a helyi klímának. Az őshonos növényeket pedig előnyben részesítik. Végre egy kezdeményezés aminek látjuk az értelmét és ahelyett hogy a diákok haszontalan dolgokat tanulnának meg, inkább tesznek valamit a környezetükért. Ezt itthon is be lehetne vezetni.