Leégett a Jim Beam egyik raktára, 45 ezer hordó nedű ment a levesbe

/
/
3078 megtekintés

Tűzvészben leégett a Jim Beam egyik raktára a Kentucky államban lévő Frankfortban, 45 ezer hordó bourbon whisky vált a lángok martalékává.

Inkább a vérük folyjon ki – szoktuk mondani amikor véletlenül kiöntünk egy drága italt. Szomorú nap ez a mostani, mert megtudtuk, hogy leégett a Jim Beam egyik raktára és ezzel legalább 45 ezer hordónyi pia veszett oda.  A hatóságok azt gyanítják, hogy villámcsapás okozhatta a tüzet, de az okok kiderítéséhez még nem tudtak hozzálátni az illetékesek. A tüzet ugyan megfékezték, de hagyták, hogy még órákon át tovább égjen – mondta Drew Chandler, Woodford megye mentőszolgálatának igazgatója. Minél tovább ég, annál több desztillált alkohol ég el.  Így amikor kioltják, kevesebb lesz a szennyeződés, amely az ivóvizet biztosító mellékfolyóba jut.

A többszintes raktárházban viszonylag fiatal whiskyket tároltak, amelyeket még nem palackoztak – közölte a Jim Beam. Minket felhasználókat nem fog érinteni az eset, ugyanis csak Kentuckyban 126 raktáruk van, ahol 3,3 millió hordó whiskyt tárolnak.