Ferrari- és Lamborghini-replikákat készítő műhelyre csaptak le a rendőrök

/
/
717 megtekintés

Nincs olyan férfi aki ne vágyna egy menő sportkocsira, csak az átkozott pénz mindig az utunkba áll.

Most olyan világot élünk, ahol talán már semmi sem eredeti. Vagy legalább is az eredetit kell bizonyítani annyira megtévesztőek a hamisítványok. Santa Catarina államban, Brazília déli részén a rendőrség csapott le egy olyan műhelyre, ahol éppen több Ferrari és Lamborghini is készült. Nem szervizről van szó, a sportkocsikat helyben gyártották, acél csővázra kerültek az üvegszálas műanyagból készült karosszériák. A garázs pedig tele volt felhasználásra váró alkatrészekkel, ülésekkel, emblémákkal.

A nyomozók a Ferrari és a Lamborghini bejelentése alapján keresték fel a brazil műhelyt, ahol engedély nélküli másolatokat építettek, amiket aztán a közösségi oldalakon hirdettek az eredetinél jóval olcsóbban, 45-60 ezer dollárért, azaz 13-17 millió forintért.

Ezért az összegért persze ne számíts eredeti motorra, ha V8-as is volt, azt mindenféle régi Chevrolet-ből szerelték át. A  műhelyben egy apát és fiát tartóztatták le, akik régóta vitték a vállalkozást, többek között a Corvette, a Porsche 356 és a Shelby Cobra replikáját is elkészítették már.