Döbbenetes a sötétség. Elkülönítette a tanár az osztálytársaitól a rákos fiút, mert attól félt, hogy megfertőzi őket

/
/
610 megtekintés

Megint bebizonyosodott, hogy az emberi hülyeségnek nincsen határa.

A betegség és a kemoterápia mellett még a negatív diszkriminációval is meg kellett küzdenie a 13 éves Zhou-nak, akinek a többiektől jó távol kellett ülnie, és még a vizsgákon sem vehetett részt – írja a brit bulvárlap. A kisfiút szeptemberben íratták át szülei a Quanzhouban működő Liancheng Általános Iskolába, mert abban a városban kap kemoterápiás kezelést Non-Hodgkin limfómájára (nyirokrák).

Egyik tanára azonban attól tartva, hogy a betegsége fertőző lehet, a terem hátsó részében egy külön padra ültette a fiút, hogy biztonságban tartsa magát és a többi diákot egy esetleges fertőzéstől. A tanár viselkedéséből kifolyólag szép lassan osztálytársai is fenntartással kezdtek közeledni hozzá, féltek tőle, többen el is hagyták az iskolát, amikor megtudták, hogy egy rákos gyerek az osztálytársuk.

A fiú sokáig titokban tartotta szülei előtt, hogy mit művelnek vele, ám amikor az egyik vizsgájáról osztályzat nélkül tért haza, kérdőre vonták, és kiszedték belőle az igazságot. A diák szülei ezen nagyon felháborodtak, apja panaszt tett az iskolában a fiát ért diszkrimináció miatt. Az érintett tanárt, aki egyébként az iskola igazgató-helyettese, azonnal felfüggesztették állásából.