Egy kutatás olyan lesújtó véleményt alkotott a BMW-sekről, hogy csak lestünk

/
/
389 megtekintés

Egy tanulmány szerint a BMW-vel, Audival vagy Mercedesszel közlekedők jelentős része túlságosan is önző, ami az utakon és a való életben is megnyilvánul.

A Helsinki Egyetem szociálpszichológiai professzora, Jan-Erik Lönnqvist vezette azt a kutatást, mely az emberek tulajdonságait vizsgálta. A kutatók arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen autóval közlekednek az egyének, és érdekes eredményeket kaptak. A tanulmány szerint ugyanis azok a férfiak, akik önzőbbek, makacsabbak, ellenszenvesebbek és a veszekedésre is hajlamosabbak társaiknál, leggyakrabban Audival, BMW-vel vagy Mercedesszel járnak. Most mondhatnánk, hogy meglepődtünk de valahogy mi is erre tippeltünk volna.

“A német autót vezető sofőrök hajlamosabbak átmenni a piros lámpánál, bevágni a gyalogosok elé, alapvetően veszélyesebben és gyorsabban hajtanak” – mondta a kutatás vezetője.

Korábban már készültek hasonló irányú tanulmányok, melyekből kiderült, hogy a nagyobb értékű autót vezetők többet szabálytalankodnak, ám nem lehetett egyértelműen a vagyoni helyzettel összekötni ezt a fajta viselkedést. A női sofőrök esetében ezt nem lehetett kijelenteni hasonló formában. A BMW-t, Audit és Mercedest vezető férfiak között is vannak olyanok, akik ambiciózusak, szervezettek és az élet számos területén jól teljesítenek. Őket a volán mögötti viselkedésük alapján lehet megkülönböztetni a többi sofőrtől: nem hajtanak gyorsan, a forgalomban is türelmesen kivárják a sorukat és a gyalogosokat sem sodorják életveszélybe.